Bine ai venit la daciagroup.com
 • Română
 • English
 • Français

Comunicate de presă

Dacia, cea mai importantă companie din Argeş, a fost reprezentată, miercuri, 19 aprilie, la conferinţa de presă a Simfoniei Lalelelor (21-23 aprilie 2017) de directorul Uzinei Vehicule Dacia (UVD), Christophe Dridi.

Miercuri, 1 martie 2017, Administraţia Automobile Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia au încheiat negocierile pentru un nou contract colectiv de muncă.

Gama Stepway s-a afirmat în timp ca un succes al mărcii Dacia datorită elementelor de stil inspirate din universul vehiculelor crossover. Noul Logan MCV Stepway propune, la rândul său, un design modern și atrăgător.

Automobile Dacia şi Renault Commercial Roumanie (societate care comercializează mărcile Dacia, Renault şi Nissan în România) au exprimat într-o scrisoare oficială, în data de 3 februarie, decizia de a renunţa la calitatea de membru al Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

O dată pe lună, duminica dimineața, foaierul Ateneului Român și sala mare de concerte sunt luate cu asalt de cei mai tineri ascultători de muzică clasică, în cadrul proiectului ”Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica”.

Autorităţile locale din judeţul Argeş, reprezentate de Dan Manu, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş, Ion Georgescu, primarul oraşului Mioveni şi Cornel Ionică, primarul municipiului Piteşti, au avut o întâlnire cu conducerea Grupului Renault în România, miercuri, 4 ianuarie.

Dacia, revista ”Ghidul pozneț de cultură” și spiridușii lui Moș Crăciun au pornit spre școlile din Mioveni pentru a le oferi elevilor din clasele primare câte un cadou de vacanță, cel mai recent număr al revistei.  În cursul dimineții de miercuri, 21 decembrie, peste 1.430 de elevi de la școlile ”Colibași”, ”George Topârceanu”, ”Liviu Rebreanu” și de la liceul ”Iulia Zamfirescu” au primit cadoul de la Dacia și s-au bucurat să se întâlnească și cu cele două ajutoare ale Moșului.

Constantin Stroe : 1942 –2016

Preşedintele – Director General Automobile Dacia, Yves Caracatzanis, comitetul de management al Grupului Renault Romania şi întreg colectivul companiei îşi exprimă regretul profund în faţa pierderii celui care, timp de 48 de ani, a scris istoria automobilului românesc. Constantin Stroe este omul a cărui viaţă se confundă cu marca Dacia şi întreaga industrie auto din România.

Miercuri, 14 Decembrie 2016, Dumitru Jianu, din București, a devenit posesorul automobilului Duster cu numărul 1 000 000 fabricat de uzina de la Mioveni.  Este vorba de un model Black Touch 4x4, de culoare Verde Altaï, echipat cu motorul pe benzină de 114 CP.

Cheia mașinii i-a fost înmânată clientului de către Hakim Boutehra, Director General Renault Commercial Roumanie.

Ca urmare a accidentului care a avut loc pe 25 noiembrie în centrul orașului Pitești, accident în care două autobuze ce transportau angajați ai Automobile Dacia au fost implicate, o anchetă desfășurată de autoritățile competente pentru stabilirea cauzelor accidentului este în curs. Autobuzele aparțin unei companii furnizoare de servicii de transport pentru Dacia.

În data de 25 noiembrie, în jurul orei 6.00, un accident rutier a avut loc în centrul oraşului Piteşti, implicând două autobuze ale unei societăţi externe, care transportau colegi de-ai noştri. 18 persoane au fost accidentate, printre care 17 angajaţi Dacia care au fost transportaţi la spital. Trei dintre ei au rămas la spital până la această oră şi situaţia lor este stabilă. Şoferul societăţii de transport este în stare gravă, la spital. 

O anchetă pentru determinarea cauzelor accidentului este derulată de către autorităţi la societatea de transport. 

 • Noua serie limitată Duster Black Touch este personajul principal în jurul căruia a fost conceput şi amenajat standul Dacia la târgul de carte Gaudeamus
 • Anul acesta, standul Dacia inovează printr-un concept creativ care trezeşte spiritul de aventură specific noii serii limitate
 • Pasionaţii de lectură pot testa Duster pe un traseu care recreează atmosfera din trei cărţi celebre

La sfârșitul săptămânii trecute, proprietari și fani ai modelului Dacia Duster și-au dat întâlnire la Zărnești, în județul Brașov, pentru a încerca pe viu calitățile off-road ale celui mai vândut SUV de pe piața din România.

Uzina Vehicule Dacia de la Mioveni va fi condusă, de la 1 octombrie 2016, de Christophe Dridi. Cu o experienţă de 23 de ani în cadrul Grupului Renault şi la Nissan, Christophe Dridi va fi responsabil de activitatea de producţie a modelelor din gama Dacia, realizată cu contribuţia a 7.200 de salariaţi.

El îl înlocuieşte pe Cornel Olendraru, care va prelua postul de director industrial pentru regiunea Eurasia, responsabil de performanţa industrială şi logistică a Grupului Renault în 3 ţări, România, Turcia şi Rusia.

 • Dacia propune un nou design pentru modelele care constituie baza gamei sale (Logan, Logan MCV, Sandero şi Sandero Stepway). Noile modele afișează astfel o estetică mai modernă și mai atrăgătoare.
 • Oferta mecanică include un nou motor pe benzină, propulsorul SCe 75CP, un bloc de 3 cilindri cu capacitatea de 1.0l  (Euro6), modern şi economic.

Dacia este mașina oficială a celei de-a treia ediții a Festivalului Orchestrelor Radio RADIRO, desfășurat în perioada 23 septembrie – 1 octombrie la București. În această calitate, Dacia va oferi publicului meloman concertul de închidere, susținut de BBC Concert Orchestra, în data de 1 octombrie.

Interpreții și dirijorii invitați la festival vor fi transportați cu o flotă de șase vehicule Dacia, dintre care patru Dacia Duster și două Logan MCV. 

Pentru a răspunde succesului gamei Global Acces, Grupul Renault va produce Logan MCV într-o a doua uzină.

Odată cu succesul modelului Duster, uzina din Mioveni (România) trebuie să răspundă cererii comerciale foarte mari pentru acest model (al doilea din segmentul său, mai ales, în Europa). Cu scopul de a elibera o capacitate de producţie pentru Duster, Grupul Renault va produce Logan MCV şi în uzina din Tanger. Astfel, începând din primul trimestru 2017, Logan MCV va fi produs la uzina de la Mioveni şi la uzina din Tanger, în Maroc.

 • Dacia va prezenta la Salonul Auto de la Paris noile modele Sandero, Sandero Stepway, Logan și Logan MCV.
 • Acestea beneficiază de o restilizare profundă, răspunzând astfel mai bine așteptărilor clienților săi.
 • Astăzi, Dacia dezvăluie, în premieră, noul design frontal al gamei Logan și Sandero.
 • Celelalte detalii vor fi prezentate cu ocazia conferinței de presă Dacia din cadrul Salonului Auto de la Paris.

Adina Ionescu este noul Director de Comunicare şi Responsabilitate Socială Corporativă a Grupului Renault România. Adina Ionescu o înlocuieşte pe Anca Oreviceanu, care va prelua alte responsabilităţi profesionale în cadrul Grupului. În conformitate cu structura organizaţională standard Renault pentru activitatea de comunicare la nivel de ţară, direcţia de comunicare a Grupului Renault România acoperă activităţile de comunicare internă, externă şi de responsabilitate socială ale tuturor mărcilor şi entităţilor Grupului Renault în România.

Premierul Dacian Cioloș a vizitat, astăzi, uzinele Dacia de la Mioveni. După o întrevedere cu managementul Dacia, delegația, din care au mai făcut parte şi alte personalităţi politice locale şi centrale, a vizitat Departamentele Presaj și Montaj din Uzina Vehicule şi Motoare din cadrul Uzinei Mecanica și Șasiuri. Discuţiile au avut ca principale teme activităţile Grupului Renault în România şi proiectele viitoare ale Dacia.
 

Pages