Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

“Wild Carpathia” a bătut România în lung și în lat, în Dacia Duster

Vineri, 12 Februarie 2016

Echipa ”Wild Carpathia” a început filmările pentru cel de-al patrulea episod al documentarului dedicat pădurilor virgine din România. Cu ajutorul vehiculelor Dacia Duster puse la dispoziție de către constructorul auto Dacia, echipa de filmare britanică a străbătut peste 10.000 de km în România, unde a filmat începând din toamna anului trecut și în această iarnă.

 « Această a patra parte a documentarului va fi despre România în timp de iarnă. Chiar dacă este frig, este extrem de frumos. Am vrut să surprind țara când este înghețată, prinsă între gheață și zăpadă, pentru a le arăta oamenilor că exista motive să vina aici iarna, așa cum vin și vara. (…) O zi de filmare depinde mult de condițiile meteo și sunt un milion de lucruri care se schimbă, așa că trebuie să fii foarte flexibil. Stilul meu este să filmez mult mai mult, pentru că vreau să am de unde alege atunci când ajung la faza de editare », declara Charlie Ottley, prezentatorul și realizatorul ”Wild Carpathia”, într-un interviu acordat recent Jurnalului TVR.

În total, din septembrie 2015 până la începutul 2016, echipa de filmare ”Wild Carpathia” a parcurs peste  10.000 km în România, la bordul Dacia Duster. De altfel, toate deplasările echipei din perioada 2012-2015 au fost realizate cu vehicule 4x4 puse la dispoziție de Dacia. Producția documentarului ”Wild Carpathia” a debutat în 2011 și fost co-finanţată de ONG-ul ”The European Nature Trust”. Scopul documentarului a fost să mărească gradul de conştientizare asupra problemelor de mediu din țara noastră, să sublinieze frumuseţea lor naturală şi să încurajeze eco-turismul.

În episoadele anterioare, printre personalitățile intervievate de Charlie Ottley s-au aflat Alteța Sa Regală Prințul Charles de Wales și Alteța Sa Regală Principesa Margareta a României, dar și celebrități locale precum Loredana, Grigore Leșe, Ivan Patzaichin. Documentarul, vizionat de milioane de telespectatori din lumea întreagă, a fost difuzat de Travel Channel, la nivel mondial, dar și de posturile generaliste din România (TVR, ProTV). 

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord