Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Concert Regal caritabil la Ateneul Român

Marți, 20 Octombrie 2015

Pe 25 octombrie 2015, cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Fundația Principesa Margareta a României organizează a opta ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri la Ateneul Român. Tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, susțin un concert eveniment în beneficiul programului Tinere Talente. Evenimentul are loc în prezenţa Familiei Regale a României.

Teodor Ilincăi este unul dintre cei mai valoroși tenori români ai generației sale. Cu o experiență vastă pe scene importante ale lumii - Monte Carlo, Londra, Viena sau Paris, el este apreciat deopotrivă de critici şi public pentru culoarea specială, particulară a vocii sale, caldă şi puternică în același timp, ușurința și siguranța din registrul acut, dar şi pentru muzicalitatea și dăruirea cu care abordează repertoriul operistic.

Renumitul dirijor Tiberiu Soare va conduce pentru a doua oară Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României în cadrul Concertului Regal. Orchestra și-a făcut debutul în anul 2014, fiind fondată la inițiativa Fundației Principesa Margareta a României, selectată și pregătită de către dirijorul Tiberiu Soare.

În debutul Concertului Regal, violonceliștii Izabela Ghergu și Cornelius Zirbo, doi tineri laureați la concursuri și olimpiade naționale și internaționale, bursieri ai Fundației, vor interpreta Concert pentru două violoncele în sol minor, RV531 de Antonio Vivaldi. Alături de renumitul tenor Teodor Ilincăi, vor interpreta arii și canțonete din opere celebre soliștii Diana Alexe, Daniela Popescu, Larisa Ștefan și Martiniana Antonie și George Vîrban, bursieri ai programului Tinere Talente. 

Fondurile strânse in urma Concertului Regal din 25 octombrie 2015 vor sprijini programul naţional Tinere Talente – ediţia 2016. Cei mai promiţători tineri artişti români din domeniul muzicii clasice şi al artelor plastice, aflaţi la început de carieră şi în imposibilitatea de a se dezvolta pe viitor din motive financiare, vor primi burse de studiu, mentorat şi oportunităţi de promovare. În ultimii ani, peste 200 de tineri artişti plastici şi muzicieni au reuşit performanţe extraordinare cu susţinerea Fundaţiei.

Programul Tinere Talente este recunoscut ca Cel mai bun program de Artă și Cultură din România, laureat la Gala Societății Civile în 2013 și 2015.

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord