Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Știri

Manualul Alternativ de Bord Dacia a primit Silver Drum la cea de-a 23-a ediție a Golden Drum, Festivalul Internațional al Creativității care a avut loc în perioada 18-21 octombrie la Ljubljana, Slovenia.

În urma extragerii online la tombola din 12-25 septembrie 2016 pentru participare la “ Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio – RadiRo, ediţia a III-a”, au fost extrași

În data de 13 septembrie, președintele Franței François Hollande a efectuat o vizită de lucru în România. Printre obiectivele vizitate s-a aflat și Centrul ELI-NP (Infrastructura Luminii Extreme - Fizică Nucleară) de la Măgurele. Cu această ocazie, Yves Caracatzanis, președinte-director general Dacia și director general Grup Renault România a ținut un discurs despre reușitele Grupului Renault și Dacia în România.

Sâmbătă, 20 august 2016 se împlinesc  48 de ani de când primul autovehicul Dacia 1100 ieșea de pe linia de fabricație a uzinei Dacia.

În 1968 statul român semnează un contract de licență cu Renault și începe fabricarea modelului Dacia 1100 sub licență R8. La doar un an distanță, în 1969 va începe producția celui de-al doilea model Dacia, Dacia 1300, sub licență R12.

Ziua de sâmbătă, 16 iulie a fost zi de sărbătoare la Mioveni. Pentru al zecelea an consecutiv, Dacia a pregătit o zi plină de activități distractive pentru cei mici (pictură pe față, baloane, concursuri etc) și două recitaluri de excepție.

Dacia a primit premiul special « Compania Anului » din partea săptămânalului economic Capital. Această recunoaştere s-a datorat rezultatelor financiare obţinute de către companie în anul 2015, care a înregistrat o cifră de afaceri de 4,3 miliarde de euro şi un profit de de 448 milioane de lei, devenind astfel cea mai mare companie din România, pentru al treilea an succesiv.  Totodată, Dacia a avut un rol major în ceea ce priveşte exporturile României – 8% din total - şi în dezvoltarea industriei auto, prin atragerea de furnizori.

BLEOTU Macrina
COSTIAN Claudia
POPA Elena-Nicoleta
IONICHE Daniela Iuliana
POPA Teodora
SIMA Laura
PAHONI Cristian
POPEANGA Daniel
ARSENE Grigoras
FLORESCU Maria Gabriela
PARASCHIV Daniela
MAFTEI Adrian

Publicis România și Dacia s-au numărat printre câștigătorii primei ediții a premiilor FIBRA care a avut loc pe 6 mai, în București. 

„Parfum de carte” și „Manualul alternativ de bord”, proiecte dezvoltate împreună cu agenția Publicis România, au fost apreciate de juriul internațional al festivalului pentru că au reușit să facă legătura între mașină și lectură într-un mod neconvențional, creativ, dar cât se poate de firesc. Cele două proiecte au fost prezentate de Dacia la edițiile 2014 și 2015 ale Târgului Internațional de Carte Gaudeamus, unde Dacia este partener din 2005. 

Dacia este, şi în acest an, maşina oficială a turneului Pianul Călător. Turneul, ajuns la ediția a VI-a, se desfășoară în perioada 24 martie – 21 mai 2016 în 19 localități din țară și la Chișinău. 

Romantic exclusiv. Chopin. Cu această propunere muzicală, pianistul Horia Mihail  pornește din nou la drum însoțit de un pian de concert, pus la dispoziție de Radio România.

Dacia este și în acest an susținătorul celui mai important eveniment desfăşurat pe plan local: Simfonia Lalelelor, care va avea loc în Piteşti în perioada 22-24 aprilie 2016.  

Constructorul auto va pune la dispoziția organizatorilor patru vehicule Dacia Duster ce vor fi utilizate pentru transportul invitaților. 

Tradiţionala expoziţie dendro-floricolă internaţională, ajunsă la cea de-a XXXIX-a ediţie, va cuprinde spectacole de folclor şi muzică uşoară, vernisaje, simpozioane, parade şi competiţii sportive.

1. Neacșu Adrian

2. Ivașcu Cristina

3. Preda Loredana Claudia

4. Horvath Daniel

5. Neacșu Stan

6. Căciulan Cristian Alexandru

7. Gheorghe Sorin

8. Mălureanu Evdochia

9. Iorgoiu Mădălina

10. Cojocaru Adriana

Pentru a consulta regulamentul, click aici.

Din 2010, în fiecare lună sălile Filarmonicii George Enescu și Teatrului Odeon din Bucureşti se umplu de copii veniți să asiste la programe muzicale special concepute pentru vârsta lor, la şcoala „Clasic e Fantastic”.

În cadrul „Clasic e fantastic” cu cele două teme „Cum să înțelegem muzica” şi „Copilăria marilor muzicieni”, copiii au ocazia să asculte bucăți muzicale celebre, să recunoască operele marilor compozitori şi, cel mai important, să îndrăgească muzica clasică.

Echipa ”Wild Carpathia” a început filmările pentru cel de-al patrulea episod al documentarului dedicat pădurilor virgine din România. Cu ajutorul vehiculelor Dacia Duster puse la dispoziție de către constructorul auto Dacia, echipa de filmare britanică a străbătut peste 10.000 de km în România, unde a filmat începând din toamna anului trecut și în această iarnă.

Lista câştigătorilor la concursul "Chestionar de satisfacție www.daciagroup.com" poate fi consultată aici

Ca în fiecare an, în preajma sărbătorilor de iarnă, Clubul Duster 4x4 Everyone organizează acțiuni umanitare în locații greu accesibile sau  dezavantajate economic.

În perioada 30 noiembrie -11 decembrie s-a desfășurat o campanie de strângere de ajutoare în cadrul Grupului Renault și in familiile posesorilor de Dustere – partenerii Clubului Duster 4x4 Everyone  în organizarea acestor acțiuni umanitare.

Asociaţia Casiopeea a organizat la data de 8 decembrie, la Muzeul Ţăranului Român, ceremonia de predare a celor 300 de proteze mamare achiziţionate din fondurile strânse la cursa din septembrie 2015. Peste 270 de femei care au suferit o mastectomie în urma luptei cu cancerul de sân au beneficiat de una sau două proteze mamare şi sutiene speciale, după ce au fost evaluate de către reprezentanţii medicali ai asociaţiei Casiopeea.

Campania de comunicare și evenimentul Renault Day 2015 au fost premiate de juriul competiției naționale Romanian PR Award, în cadrul ceremoniei organizate joi, 26 noiembrie, la Marriott (București). Proiectul, recompensat cu Silver Award for Excellence, a fost nominalizat la categoria Comunicare internă. La înmânarea premiului au fost prezenţi membri ai echipei de organizare a evenimentului şi reprezentanţi ai agenţiei Graffiti PR, cu a cărei contribuţie au fost implementate campania de comunicare şi evenimentul Renault Day 2015.

Marti, 24 noiembrie, Dacia a primit din partea Ziarului Financiar premiul pentru una dintre cele mai valoroase companii din Romania. Dacia se afla in Top 100 Cele mai valoroase companii din Romania, iar cele care ocupa primele 10 locuri au fost premiate in cadrul celei de-a 10-a editie a Galei, organizata de cotidianul de business,  Ziarul Financiar. Nicolas Maure, presedinte director general Dacia si director general Grup Renault Romania, prezent la eveniment, a declarat:

Între 22 și 25 octombrie a avut loc ultima etapă a Campionatului Național de Off-Road, desfășurat la Târgoviște, cu trasee prin pădurile din Munții Leaota.

Duster 4x4 Everyone a avut două echipaje în concurs, formate din Constantin Bunu și Mihai Petcu, Mihai Ursu și Irina Marinescu.

Pe 25 octombrie 2015, cu ocazia aniversării Majestăţii Sale Regelui Mihai I, Fundația Principesa Margareta a României organizează a opta ediție a Concertului Regal de strângere de fonduri la Ateneul Român. Tenorul Teodor Ilincăi şi Orchestra Fundaţiei Principesa Margareta a României, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, susțin un concert eveniment în beneficiul programului Tinere Talente. Evenimentul are loc în prezenţa Familiei Regale a României.

Pages