Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Interviu

Cum a evoluat cifra de afaceri a companiei Automobile Dacia în anul 2015?

Cifra de afaceri a fost în creștere cu 1,76% față de 2014. În 2015, Dacia a înregistrat o cifră de afaceri în valoare de 4,3 miliarde de euro (19,165 milioane lei). 

În 2014, profitul Dacia a fost în creștere. Se menține această creștere și pentru 2015? 

În 2015, rezultatul net s-a ridicat la 448 milioane de lei, în creștere cu 20,43% față de 2014. 

Ce a condus la această creștere? 

Scenariu, regie, productie,  business cinematografic, manager al televiziunii nationale, organizator al TIFF& GOPO: toate, cu tine pe afis. In ce rol te-ai simtit cel mai bine ?

Unul dintre proiectele pe care Dacia și Renault România le susțin consecvent este Crosul și marșul roz al Asociației Casiopeea. Evenimentul sportiv este organizat în scopuri caritabile, în fiecare toamnă, la București, iar constructorul auto local a reușit să își mobilizeze cu succes angajații.

Gabriel Solomon (People for Sport și RoClub Maraton), maratonist și ciclist amator, pasionat de sport și ambasador Renault al spiritului olimpic, este și unul dintre clienții Dacia care a descoperit cât de variate pot fi scopurile în care să utilizezi un monovolum ca Dacia Lodgy. În acest interviu, ne-a împărtășit cum a ajuns să practice sport frecvent, ce îl motivează să continue, dar și ce mari provocări îl așteaptă în 2014.

Limbajul economic a adus în atenția noastră o mulțime de termeni pe care nu toată lumea îi înțelege. Directorul Financiar al Renault România, Liviu Bocșaru, ne-a răspuns la câteva întrebări din categoria ”dicționar economic”. Totodată, el a explicat și o serie de termeni pe care Renault și Dacia îi folosesc în activitatea lor curentă și pe care i-am regăsit de multe ori în comunicatele de presă sau declarațiile publice ale reprezentanților companiei.

Competitivitatea este capacitatea unei  întreprinderi de a face față concurenței

1. Ce ne transmite "Domestic", ultimul dvs lung metraj? Ce mesaj aveți pentru public?
Cred că transmite faptul că noi adulții credem că controlăm tot, însă copiii și animalele ne controlează la rândul lor viața. Că noi oamenii trăim într-o strânsă simbioză cu animalele, diferit dar de aceeași natură că acum zeci de mii de ani probabil. Mesajul meu către public este să meargă să vadă filmul, se vor amuză și recunoaște în unele situații și personaje.

Cornel Olendraru (44 ani) a devenit, anul trecut, directorul Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia (UMCD), unde lucra de doi ani, ca director de fabricație. După o evoluție profesională tipică în cadrul companiei Honeywell  (1999-2010), tânărul manager, doctor în mecanică, s-a alăturat Grupului Renault, din al cărui Comitet de Management la nivelul României face parte. Am aflat din discuția cu el ce înseamnă să fii manager în cadrul Grupului Renault în România, cum e să fii factor de decizie într-o companie atât de mare și într-o industrie competitivă cum este cea auto.

“Am învăţat în timp că maşina te învaţă s-o conduci”

Cât de mult au contribuit “melcii” la cota de celebritate a lui Andi Vasluianu? De unde vine celebritatea, de la încasările filmului, de la câte interviuri ai dat, de la cât de bine te-ai simţit în rolul respectiv ?
Puteam să mă simt foarte bine şi să nu fiu cunoscut de nimeni, dar nu cred că sunt celebru, sunt pur şi simplu norocos ca l-am întâlnit pe Tudor Giurgiu şi cred că totul, adică toată recunoaşterea asta de acum i se datorează. Dar evident că m-am simţit foarte bine!

1. Care sunt temele majore de interes pentru compania dvs. în materie de responsabilitate socială de corporaţie?
În 2007, Coca-Cola Hellenic a adoptat dezvoltarea durabilă ca parte a strategiei de afaceri, iar din 2008 a fost listată în Indexul de Sustenabilitate Dow Jones (Global şi STOXX), plasându-se în topul procentual de 10% al companiilor sustenabile la nivel global. Grupul Coca-Cola Hellenic este singura companie europeană de băuturi răcoritoare inclusă în acest index.

Când aţi început să colecţionaţi maşini Dacia de epocă?

Am început să colecţionez maşini Dacia 1300 din anul 1990. De atunci şi până în prezent am avut 56 de exemplare ale acestui model şi din toate acestea le-am selectat pe cele mai reprezentative din punct de vedere tehnic şi estetic.

Câte aveţi acum în garaj?

În momentul de faţă mai am doar şapte exemplare, iar două dintre acesteau au unele elemente de caroserie în curs de restaurare.

De unde vine pasiunea pentru Dacia?

Un interviu cu cei şapte angajaţi Dacia care au participat la campania de relansare a site-ului daciagroup.com

Cine ar fi zis că să lucrezi la Dacia poate să te aducă într-o zi pe platourile de filmare? Relansarea site-ului daciagroup.com a fost o astfel de ocazie pentru şapte angajaţi din diverse departamente ale celor două uzine de pe Platforma Industrială de la Mioveni, Uzina Mecanica şi Şasiuri şi Uzina Vehicule.

Interviu cu Tudor Giurgiu, Presedinte, Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc

De sase ani, luna martie aduce pe covorul rosu, intr-o atmosfera, de la an la an, mai fastuoasa, nume sonore ale cinematografiei romanesti. Cand si cum a aparut ideea acestei Gale a Premiilor Gopo?

Automotive News Europe, 30 august 2011

Dacia este una din cele mai mari povesti de succes din industria auto, iar Jérôme Olive se asigura ca elanul filialei Renault continua.

Olive, Director General Dacia din 2009, a avut un rol cheie in lansarea cu succes a modelului Duster care a ajuns pe piata in aprilie 2010. Primul crossover al marcii a depasit pragul de 70.000 de unitati vandute la sfarsitul lui iunie.

Dacia Duster a pornit pe 14 august in etapa cu numarul 4 a campaniei Redescopera Romania. Doru Panaitescu , Augustin Radu si Cristi Dorombach , trei dintre bloggerii care participa in campania initiata de Petrom ne impartasesc din aventurile lor.

Faci parte pentru prima oara din echipa Redescopera Romania, sau ai participat si in etapele trecute ? Care a fost componenta “echipajului” tau ?

Interviu cu Adi Dragan, redactor sef auto motor si sport si pilot in Cupa Dacia

Pasiunea pentru masini depaseste placerea de a scrie, a povesti despre masini? Cum iti imparti timpul intre redactie si volan? 

Interviu cu Narcis Costache, Membru fondator al Asociatiei “Club Duster”

De cand aveti Dacia Duster  si cum v-ati decis sa faceti aceasta achizitie?

Interviu cu Anca Oreviceanu, Director Comunicare, Grup Renault Romania

Nascuta in 1979 la Slatina, Anca Oreviceanu este absolventă a Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative din Bucuresti, Facultatea de Comunicare (2002). Are o experienta de 10 ani in comunicare, in sistemul public (Autoritatea pentru Valorificarea Activelor de Stat) si in intreprinderi private (Petrom, Renault Technologie Roumanie). Coordoneaza comunicarea Renault Technologie Roumanie din 2007. Din martie 2011 a preluat conducerea directiei de comunicare a Grupului Renault din Romania.

Ce cadou mai frumos iti poti dori la majorat decat debutul in Campionatul National de Raliuri Dunlop ? Ei bine, de un astfel de dar s-a bucurat Florin Tincescu, cel care, in ziua in care debuta intrecerea interna si, implicit, Cupa Dacia 2011, implinea 18 ani. O varsta la care are deja in spate o cariera bogata in sporturile cu motor, titluri nationale in rallycross, participari notabile in Campionatul National de Slalom Paralel, si si-a trecut deja in cont debutul in Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop. Care sunt gandurile sale, aflati in randurile care urmeaza.

Bobby Voicu, Adrian Mihaltianu si Razvan Baciu sunt trei dintre bloggerii care au condus Dacia Duster prin Banat, Muntenia si Maramures in campania Redescopera Romania. Aflati care sunt cele mai frumoase locuri din Romania, dar si care au fost cele mai dificile probe de teren pe care le-au trecut la volanul SUV-ului marca Dacia.

Un interviu cu Jacques Eudeline, Directorul Executiv al  Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia

Jacques Eudeline, 59 ani, este Directorul Executiv al  Uzinei Mecanica si Sasiuri Dacia de la 1 septembrie 2008.

Inainte de Dacia, a lucrat la Uzina Auto Chassis Le Mans, unde a detinut functia de Director Fabricatii din 2003. A intrat in grupul Renault, in uzina Cleon, mai intai ca sef atelier mentenanta, apoi a lucrat in turnatorie aluminiu, pentru 10 ani si a revenit pe mentenanta, ca sef departament, timp de trei ani. 

Pages