Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Inginerul care conduce uzina Dacia de la Mioveni, promovat de Renault şi pe pieţele din Turcia şi Rusia

Publish date: 
Miercuri, 29 Iunie 2016

Cornel Olendraru şi-a început activitatea în 1999, când s-a angajat ca inginer la gigantul industrial Honeywell, iar la Dacia lucrează din 2010

Cornel Olendraru, 47 de ani, actualul director al Uzinei Vehicule Dacia, va fi din luna octombrie a acestui an director regional industrial pe regiunea Eurasia în cadrul Renault, fiind astfel responsabil de performanţa industrială şi logistică a grupului Renault în trei ţări: România, Turcia şi Rusia.

„Dacă în România şi în Turcia operaţiunile grupului Renault sunt consolidate şi performante, oportunitatea şi provocarea cea mai mare va fi în Rusia, într-o piaţă care şi astăzi este în scădere, dar are un potenţial uriaş. Voi rămâne în contact strâns cu uzinele de la Mioveni. Îmi propun să contribui în continuare la modernizarea Daciei şi îmi doresc să reuşesc să duc la nivel de regiune măcar o parte din experienţa acumulată în România“, a spus Cornel Olendraru.

În cele trei ţări, în perimetrul industrial al Renault lucrează circa 40.000 de angajaţi. De altfel, pe piaţa din Rusia, Olendraru se întâlneşte cu Nicolas Maure, francezul care a condus timp de doi ani businessul Renault în România şi care a fost trimis în aprilie să redreseze cel mai mare producător auto din Rusia.

Născut în Piatra-Neamţ şi absolvent al Facultăţii de aeronave din cadrul Univer­sităţii Politehnică din Bucureşti, Olendraru este şi absolvent al unui masterat şi al unui doctorat în mecanică, obţinute la Şcoala Politehnice Palaiseau din Franţa. El şi-a început activitatea în 1999, când s-a angajat ca inginer la gigantul industrial Honeywell, unde a lucrat în fabricile din Franţa, Marea Britanie şi Italia, iar între 2001 şi 2003 a fost responsabil de coordonarea capacităţii de producţie şi de performanţa uzinelor din Europa. Din 2003 a revenit în România la Honeywell Garret, unde a fost, pe rând, director de producţie, director logistică şi director al uzinei.

În 2010 a preluat conducerea departamentului de fabricaţie din cadrul Uzinei Mecanica şi Şasiuri Dacia, ulterior ocupând poziţia de director. Din octombrie 2013, Cornel Olendraru este director al Uzinei Vehicule Dacia, având direct în subordine 8.400 de angajaţi care asamblează maşinile mărcii Dacia la Mioveni. Producţia Dacia se învârte anual în jurul a 340.000 – 350.000 de unităţi. Anterior numirii lui Olendraru, uzina Dacia fusese condusă timp de şase ani de un expat, Charles Morillo.

De la 1 octombrie 2016, Olendraru va fi astfel director regional industrial în cadrul Renault pentru regiunea Eurasia (VP Manufacturing and Logistics Eurasia Region).

 În 2015, Automobile Dacia, parte a grupului Renault, a avut o cifră de afaceri de 19,1 miliarde de lei, în creştere cu 2% faţă de anul anterior, fiind cea mai mare companie din România după valoarea vânzărilor.

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord