Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

« În fața unei crize majore, trebuie să abandonăm practicile obișnuite»

Publish date: 
Luni, 11 Ianuarie 2016

Sursa: Business Magazin; Autor: Ioana Mihai

Nicolas Maure este al patrulea francez aflat la conducerea companiilor Automobile Dacia şi Renault Technologie Roumanie (RTR), cu o cifră de afaceri cumulată de peste 4 miliarde de euro şi cu profituri de zeci de milioane de euro. Cu aceste rezultate, producatorul de mașini a devenit cea mai mare companie din România în funcție de cifra de afaceri.

Care a fost cel mai dificil moment din carieră și cum l-ați depășit ?

Tsunamiul produs de seismul care a avut loc în nord-estul Japoniei, în martie 2011. Eram vicepreședinte al Renault Nissan Purchasing Organization. Riscam să fim nevoiți să oprim fabricarea de motoare Renault și Nissan în uzinele alianței din toată lumea. A trebuit să facem în așa fel încât toți furnizorii afectați să-și reia activitatea, să modificăm alocarea producției de motoare și să obținem omologarea de noi componente electronice pe o perioadă de timp de zece ori mai scurtă decât în mod normal. Toate acestea s-au petrecut într-o organizare de tip « comando », implicând toate departamentele.

Ce ați învățat din această experiență?

Am învățat că în toate deciziile trebuie să includem și managementul riscului de calamități naturale. De exemplu, este necesar să avem doi furnizori diferiți pentru componentele critice. Am învățat și că, în fața unei crize majore, trebuie să abandonăm practicile obișnuite și să trecem complet în mod de management al crizei, uitând de toate celelalte priorități.

Care este cuvântul preferat?

A reuși

Care este cartea preferată?

« Ciulinii Bărăganului » de Panait Istrati

Care este personalitatea preferată?

Winston Churchill

Care sunt greșelile pe care le îngăduiți altora?

Asumarea  riscurilor, de exemplu, obiective foarte ambițioase, care nu sunt atinse integral

Ce altă profesie v-ar fi plăcut?

Căpitan de navă de război

Ce profesie nu ați fi ales niciodată?

Actor de teatru

Un sfat pentru tineri la început de carieră.

« Urmați-vă ambițiille, exploatați-vă la maxim talentele și faceți ce vă place »

Nicolas Maure și-a început cariera în cadrul companiei de consultanţă de management Boston Consulting Group, unde a lucrat între 1985 şi 1987. S-a apropiat de domeniul favorit lucrând mai întâi pe partea de strategie, achiziţii şi cumpărare în cadrul a două companii producătoare de componente auto, Valeo (1988-1993) şi Faurecia (1993-2000). A început activitatea la Renault în 2000, ca director cumpărări piese şi accesorii, şi a devenit apoi director plan de calitate şi director general al Société de Transmissions Automatiques.

În perioada 2006-2008, Nicolas Maure s-a familiarizat cu Uzina de la Mioveni, fiind desemnat să reconstruiască fabrica în calitate de director al acesteia, pe vremea când la conducerea companiei se afla François Fourmont. După perioada petrecută în România, a devenit vicepreşedinte pentru mecanică al Renault-Nissan Purchasing Organization şi director performanţă fabricaţie Renault.

 

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord