Bine ai venit la daciagroup.com
 • Română
 • English
 • Français

Dacia Duster

Duster s-a impus ca lider de categorie in chiar anul lansarii sale, 2010, fiind recompensat cu Premiul „AutoBest 2011”, cu titlul de „Masina Anului 2011 in Romania” si in Croatia si cu premiul „Trofeul Argus” (Franta) pentru vehicule de familie.

In total, in procesul de fabricatie al unui Dacia Duster sunt folosite 556 kilograme de tabla si peste 2.600 de piese, dintre care aproximativ 200 specifice. La finalul procesului, caroseria unui Duster ajunge sa cantareasca 329 kilograme. 

Caroseria unui vehicul Duster 4x4 necesita 5.300 puncte de sudura pentru asamblare, cu 200 in plus fata de modelul 4x2. 

Ultimul pas inainte de a ajunge in zona de control al finisarii este testul pe o mini-pista de incercari de 467 m si pentru a trece in faza urmatoare, Duster-ul trebuie sa faca fata celor 4 tipuri de obstacole: 

- „solzi de peste" (zona de obstacole mici pentru identificarea zgomotelor de sub caroserie); 
- o zona compusa dintr-un obstacol cu diferenta de nivel care ajuta la detectarea eventualelor zgomote in habitaclu;
- „spinari de magar", zona cu obstacole dispuse in diagonala care ajuta la depistarea zgomotelor realizate de amortizoare; 
- zona „trotuar" care ajuta la depistarea zgomotelor din zona spate, vibratii ale caroseriei;

Duster este disponibil in 7 nuante de vopsea (doua nemetalizate, cinci metalizate): blanc glacier, bleu navy, gris platine, gris basalt, blue mineral, noir nacre, bru caju. Aceasta ultima nuanta nu se regaseste in paleta de culori a celorlalte modele Dacia.

Pe piata exista un singur Duster de culoare rosie, iar acesta ii apartine presedintelui Romaniei, Traian Basescu, primul client de Duster. 

Primul vehicul de teren marca Dacia

Cu Dacia Duster, spatiul va apartine. Un adevarat 4x4, robust si fiabil, cu un spatiu interior generos, Dacia Duster va va insoti pretutindeni. Datorita interiorului modulabil, Duster poate fi usor adaptat nevoilor dumneavoastra, oferind maximum de confort. Pozitia inalta a scaunului soferului ii asigura cea mai buna vizibilitate si confort la drum lung. La un pret incredibil, Dacia Duster este prietenos cu mediul inconjurator, datorita motoarelor economice si emisiilor de CO2 reduse. 

Design modern
Stilul unui 4x4 veritabil

Aspectul robust si silueta eleganta ii dezvaluie personalitatea : Dacia Duster este un 4x4 veritabil ! Designul sau modern este cel al unui aventurier autentic si protector. Dacia Duster atrage privirile si in oras, prin eleganta. Stilul sau unic este pus si mai mult in evidenta prin pachetul optional Look* sau alegand din numeroasele accesorii disponibile : bara fata si bare laterale din inox, ornament exterior portbagaj cu aspect cromat, protectii aripi si protectii laterale usi, aparatoare de noroi fata/spate…

Cu Dacia Duster, stilul se imbina cu placerea de a conduce.

Atat de multe lucruri de descoperit…
Depaseste orice obstacol

Cu Dacia Duster depasiti orice obstacol ! Avand o garda la sol de peste 20 cm si unghiuri de atac si de degajare importante, Dacia Duster este un 4x4 veritabil. In plus, Duster este un vehicul compact si usor, ceea ce ii asigura o mare agilitate si contribuie la performantele sale 4x4, alaturi de cutia de viteze manuala in 6 trepte**, dotata cu o prima viteza scurta, (5,79km/h la 1000 tr/min), extrem de eficienta pe teren accidentat.

Prin comanda 4x4 intuitiva, Dacia Duster se adapteaza tuturor conditiilor de drum :

Mode 2WD :

 1. Functionare : distribuirea cuplului motor pe cele 2 roti fata
 2. Conditii de utilizare : drumuri cu conditii bune de aderenta si autostrazi
 3. Avantaj : optimizarea consumului de carburant

Mode Auto :

 1. Functionare : distribuirea automata a cuplului motor pe cele 4 roti, in functie de conditiile de aderenta
 2. Conditii de utilizare : toate tipurile de drumuri, in special in conditii de aderenta redusa (ploaie, zapada, gheata)
 3. Avantaj : cel mai bun raport tinuta de drum/motricitate, indiferent de conditiile de aderenta, deci o securitate optima

Mode Lock :

 1. Functionare : distribuirea impusa cuplului motor pe cele 4 roti ; controlul motorului si al sistemului de franare adaptate unei utilizari 4x4
 2. Conditii de utilizare : drumuri neasfaltate (teren accidentat, noroi, pamant, nisip) si traversari dificile cu o viteza ce nu depaseste 80km/h
 3. Avantaj : adaptarea la conditiile dificile de mers

Sensul esentialului
Confort « A la carte »

Dacia Duster beneficiaza de un interior generos si confortabil. Practic si functional, Duster poate gazdui 5 adulti, punandu-le la dispozitie un portbagaj de pana la 475 l (in functie de versiune). Prin rabatarea banchetei spate, spatiul de incarcare disponibil ajunge la 1636 l, iar prin plierea scaunului pasagerului, pot fi incarcate obiecte de pana la 2,65 m lungime.

Pentru ca asteptarile dumneavoastra sunt diferite, Dacia Duster ofera un nivel de echipare in care esentialul joaca rolul decisiv. In plus, sunt propuse mai multe pachete si optionale : aer conditionat*, sistem radio MP3 cu satelit de comanda pe volan*, pack Modularitate*, pack Look** si pack Piele**.

Nimic mai simplu : Dacia Duster are o solutie pentru fiecare !

*Incepand cu versiunea Ambiance
**Incepand cu versiunea Laureate

Placerea de a conduce si mediul inconjurator – o noua frontiera

Vremurile se schimba. Nu cu mult timp in urma, a conduce un 4x4 era un privilegiu: cu Dacia Duster aceasta placere devine posibila. Dacia Duster ofera costuri de intretinere mici, motoare cu consum redus de carburant, respectuoase fata de mediul inconjurator, care si-au demonstrat fiabilitatea. In plus, cele 2 motorizari diesel se remarca prin emisiile scazute de CO2: sub 140g/km pentru versiunile 4x2 si sub 150g/km pentru versiunile 4x4.

Marca a Grupului Renault, Dacia beneficiaza de o experienta recunoscuta in materie de siguranta. Dacia Duster este echipata in serie cu ABS si AFU, airbag-uri frontale sofer si pasager si airbag-uri laterale fata (incepand cu versiunea Ambiance). Robustetea lui Dacia Duster este atat in serviciul sigurantei, cat si al andurantei. Cu Dacia Duster veti fi intotdeauna in siguranta.

Descarcă fişa produsului – versiune februarie 2017

Pentru configurare modele şi preţuri, vizitează site-ul dacia.ro sau site-ul comercial Dacia din ţara ta.

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord