Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Uzina Vehicule

Cu o capacitate de producţie de 350.000 unităţi pe an, Uzina Vehicule Dacia asigură atât producţia gamei de vehicule formată din Logan berlină, Logan MCV, Logan Van, Dacia Sandero şi Dacia Duster, cât şi fabricarea de piese de schimb.

Cadenţa de fabricaţie este de 64 de autovehicule/oră, ceea ce înseamnă că practic, la fiecare 55 de secunde de pe banda de montaj iese o masina.

În cei peste 40 de ani de existenţă, Uzina a produs 8 modele diferite: Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia Nova, Dacia SupeRNova, Dacia Solenza, Dacia Logan (cu versiunile berlina, break, furgon si pick-up), Dacia Sandero şi Dacia Duster, în total peste 4 milioane de vehicule.

Uzina este organizată în patru departamente de fabricatie: Presaj, Caroserie, Vopsitorie şi Montaj.

Presajul reprezintă începutul procesului de fabricaţie a unui vehicul şi constă în transformarea materiei prime, livrate sub formă de tablă din oţel, în piese de caroserie.

Piesele astfel obţinute sunt trimise în departamentul Caroserie, unde sunt asamblate prin sudură în puncte şi, împreună cu elementele mobile, formează caroseria maşinii.

Vopsitoria, a treia etapă a procesului de fabricaţie, are ca misiune protejarea caroseriei împotriva coroziunii şi realizarea unui aspect final conform exigenţelor de calitate. Pentru vopsirea unei caroserii sunt necesare 8 kg de vopsea.

În ultima etapă a procesului de fabricaţie, în departamentul Montaj, sunt asamblate şi montate elementele mecanice (grupul motopropulsor, puntea spate), postul de conducere, oglinzile, elementele interioare şi exterioare ale vehiculului (mochete, scaune, faruri etc.).

O altă activitate importantă a Uzinei Vehicule este fabricarea de piese pentru celelalte uzine Renault care asamblează modelele Logan si Duster: Brazilia, Rusia, Maroc, Columbia, Iran, India şi Africa de Sud.

Dacia are în prezent cea mai mare uzină de vehicule din grupul Renault, cu un număr de 8.300 salariaţi, dintre care 30% sunt femei.
 

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord