Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia acoperă o paletă largă de activități: fabricarea pieselor brute din aluminiu, uzinarea și asamblarea motoarelor şi a cutiilor de viteze, uzinarea pieselor şi montajul semi-punţilor faţă şi spate, presarea şi sudarea osiilor şi cadrelor GMP (grup-moto- propulsor) pentru vehiculele din gama Dacia, Renault şi Nissan fabricate în întreaga lume. Peste 65% din producţia uzinei este destinată exportului către uzine din Grupul Renault și Nissan.

Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia este organizată în patru departamente de fabricaţie, cu 124 linii de producție: Aluminiu, Motoare, Cutii de viteze şi Şasiuri.

Departamentul Aluminiu cuprinde 2 ateliere de turnătorie de aluminiu sub presiune, cea mai mare turnătorie din ţară şi din Grupul Renault la nivel mondial, 2 ateliere de uzinaj şi 3 ateliere de mentenanţă. Capacitatea în turnătorie este de 25.600 de tone/an.

Misiunea Departamentului Motoare constă în fabricarea şi uzinarea pieselor componente pentru motoare şi asamblarea motoarelor pe benzină, K7J (1,4 l) şi K7M (1,6 l), care echipează gama Logan şi Sandero şi H4Bt (0,9 l) disponibil pe noile modele Logan, Sandero, Sandero Stepway şi Clio 4.

Activitatea Departamentului Cutii de viteze este împărțită în două sectoare, Cutii de viteze JHx şi Cutii de viteze TLx. O parte din producția de cutii de viteze TLx este livrată Uzinei Vehicule Dacia pentru gama Duster şi peste jumătate din producţie este destinată exportului către uzine Renault şi Nissan.

Departamentul Şasiuri reunește șase tipuri de activități distincte: uzinaj, montaj, sudură, presaj, centraj-formaj și cataforeză. Capacitatea instalată este de 2.074.686 de vehicule/an.

La începutul anului 2017, în Uzina Mecanica şi Şasiuri Dacia lucrau 3.725 de salariaţi, dintre care 25% femei.

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord