Bine ai venit la daciagroup.com
 • Română
 • English
 • Français

Direcţia Logistică Centrală Dacia

Direcţia Logistică Centrală Dacia asigură vehiculelor noi produse pe platforma Dacia si livrarea  pieselor necesare fabricării de vehicule in uzinele Renault-Nissan din lume .  În plus faţă de activitatea de expediere piese, Direcţia Logistică Centrală Dacia asigură legătura între cele două uzine de pe platforma de la Mioveni (Uzina Vehicule şi Uzina Mecanică şi Şasiuri) şi Direcţia Comercială: livrarea de vehicule şi piese de schimb către reţeaua comercială din România şi din alte ţări.

În perioada 2005 - 2012, Dacia a expediat, prin Direcţia Logistică, peste 6 milioane m³ de piese, care au contribuit la asamblarea a 2,5 milioane vehicule în uzine ale alianţei Renault-Nissan în lume. Citeşte comunicatul de presă în întregime.

Cele trei departamente din structura Direcţiei Logistice sunt:

Departamentul Audit şi Organizare  Procese

Departamentul Transport Piese şi Vehicule

International Logistic Network (AILN) 

 1. 1.DEPARTAMENTUL AUDIT ŞI ORGANIZARE  PROCESE
  Departamentul asigură implementarea proceselor logistice la standarde Renault şi pilotează creşterea în competenţă a meseriilor logistice la nivelul direcţiei şi a uzinelor de pe platforma Mioveni. De asemenea,  urmăreşte ameliorarea performanţei logistice a furnizorilor şi pilotează demersul Monozukuri. Află ce înseamnă Monozukuri.
 1. 2.DEPARTAMENTUL TRANSPORT PIESE ŞI VEHICULE        
  Centrul de Expediţii Vehicule  
  După ce ies de pe banda de montaj, vehiculele sunt stocate în parcul logistic de la Mioveni. Aici sunt parcurse mai multe etape de pregătire pentru livrare şi sunt întocmite documentele de expediţie. Apoi, în funcţie de destinaţie, vehiculele sunt transportate pe cale rutieră, feroviară şi maritimă.
  Săptămânal, din parcul de expediţii sunt expediate peste 550 de camioane şi  14-15 trenuri încărcate cu vehicule. Capacitatea de încărcare a unui camion este între 6 şi 10 vehicule, iar a unui tren între 200-300 de vehicule, în funcţie de ţara de destinaţie, dar şi de tipul de vehicul.

Numărul de vehicule expediate în anul 2013 a fost de 343.643, din care 20.688 de vehicule către 65 de concesionari din România şi 322.955 de vehicule expediate la export (73 de destinaţii).
În 2013, au fost expediate 23.584 camioane cu 171.282 vehicule şi 642 trenuri cu 172.361 vehicule.

Transport Amonte şi Aval AILN      
Serviciul Transport - Recepţie administrativă  asigură programarea, organizarea şi transportul mărfurilor şi returul de ambalaje dedicate pentru furnizori.
Serviciul Transport Căi Ferate, după cum îi spune şi numele, coordonează activitatea de tractare mărfuri pe calea ferată, asigurând transportul amonte şi aval.
Serviciul Gestionare şi Reparaţii Ambalaj asigură gestionarea fluxurilor de ambalaje standard, dedicate şi specifice şi în acelaşi timp efectuează reparaţii ale acestora.

 1. 3.INTERNATIONAL LOGISTIC NETWORK (AILN)           
  AILN Mioveni a fost infiinţat în 2005 ca Platformă de export având ca principală misiune condiţionarea şi expedierea pieselor Logan la clienţii externi care fabrică vehicule din gama entry.
  În prezent, platforma logistică AILN care are 33 de clienţi şi gestionează exportul de componente pentru fabricaţia de vehicule în 15 uzine: Rusia (trei uzine: AVF,AVZ, Izhevsk), Maroc (două uzine), Brazilia, Columbia, Iran (două uzine), Africa de Sud, Argentina, India (două uzine), România (Mioveni) si Algeria.
  Mai mult, AILN funcţionează şi ca platformă de import pentru piesele necesare uzinelor de pe platforma de la Mioveni, dar şi pentru uzine din Rusia, Maroc, Slovenia si Iran.
  Platforma RIR gestionează  7.096 de referinţe unice şi un total de 14.474 de referinţe în sistem pentru toţi clienţii, acestea reprezentând piese necesare fabricării vehiculelor în diverse versiuni ale gamei entry.  Pentru a asigura aceste piese, centrul AILN este în contact permanent cu 528 de furnizori, din care 92 sunt localizaţi în Romania şi 436 în afara României.

Cifre cheie pentru anul 2013:         
Echivalent vehicule expediate : 1.232.746
M³ expediaţi: 1.837.485
M³ recepţionaţi: 87.902

Ştiaţi că…      
Identifică în rubrica "Ştiaţi că…" cea mai îndepărtată destinaţie de transport a Direcţiei Logistică Centrală Dacia.

Citeşte despre Editarea Certificatelor de Conformitate ale vehiculelor a fost implementată la Centrul de Expediţii Vehicule.

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord