Bine ai venit la daciagroup.com
  • Română
  • English
  • Français

Direcţia Logistică Centrală Dacia

Direcția Logistică România asigură buna desfășurare a procesului de comandă/aprovizionare şi transport de piese pentru fabricația vehiculelor şi a organelor mecanice în uzinele Dacia de la Mioveni, precum şi în cele 22 de uzine Renault-Nissan ce produc vehicule din gama Global Access (Logan, Sandero, Duster, Lodgy, Dokker) la nivel internațional.

O altă activitate, la fel de importantă, este deservirea Direcției Comerciale prin organizarea şi expedierea produselor finite (vehicule noi) către rețeaua de concesionari din România şi din afara ţării.

Din Direcţia Logistică Dacia  fac parte următoarele activități și structuri organizatorice:

  • AILN Mioveni (Alliance International Logistics Network) organizat în trei departamente: Logistică Industrială, Exploatare, Calitate şi Inginerie,
  • Departamentul Transport Ambalaje/Vehicule (CLE) şi Recepţie Administrativă
  • Departamentul Logistică Terţiară PHF şi Reparaţii Ambalaje
  • Departamentul Audit şi Organizare Procese
  • Departamentul Resurse Umane
  • Program Monozukuri Logistică

AILN (Alliance International Logistics Network)

AILN Mioveni a fost înfiinţat în 2005, ca platformă de export, având ca principală misiune condiționarea şi expedierea pieselor pentru modelul Logan către clienţii externi care fabrică vehicule din gama entry, actuala gamă Global Access. 

În prezent, AILN Mioveni gestionează exportul de componente pentru fabricația de vehicule în 22 de uzine din Rusia, Maroc, Iran , India, Brazilia, Africa de Sud, Columbia, Argentina, Algeria, Slovenia, Turcia, Coreea de Sud. 

Platforma AILN gestionează 8.140 de referințe unice şi un total de 16.356 de referințe în sistem pentru toți clienții, acestea reprezentând piese necesare fabricării vehiculelor din gama Global Access, în diverse versiuni. Pentru a asigura aceste piese, centrul AILN este în contact permanent cu 583 de furnizori, din care 102 sunt localizați în România şi 481 în afara ţării.

În 2015, au fost expediați 2.000.290 m³ de piese de la AILN, echivalentul a 1.009.467 vehicule asamblate.

Ȋn perioada 2005-2015, AILN a expediat  peste 12 milioane m³ de piese, care au contribuit la asamblarea a peste 6  milioane de vehicule în uzinele Alianței Renault –Nissan din lume.

Centrul de Expediții Vehicule

Activitatea Centrului de Expediții Vehicule (Centre Livreur Expéditeur – CLE) constă în preluarea vehiculelor de pe linia de montaj, stocarea lor în parcul logistic de la Mioveni și expedierea către rețeaua de dealeri.

Aici sunt parcurse mai multe etape de pregătire pentru livrare şi sunt întocmite documentele de expediție. Apoi, în funcție de destinație, vehiculele sunt transportate pe cale rutieră, feroviară şi maritimă.

Săptămânal, din parcul de expediții sunt expediate peste 550 de camioane şi 14-18 trenuri încărcate cu vehicule.

Capacitatea de încărcare a unui camion este între 6 şi 10 vehicule, iar a unui tren între 200-307 vehicule, în funcţie de ţara de destinaţie, dar şi de tipul de vehicul.

În anul 2015 au fost expediate 337.725 de vehicule, din care 32.462 de vehicule către 62 de concesionari din România şi 305.263 de vehicule expediate la export (către 73 de destinaţii).

De asemenea, în 2015, CLE a expediat 22.212 de camioane, cu 155.489 de vehicule şi 668 de trenuri, încărcate cu 182.236 de vehicule.

Cifre cheie pentru anul 2015:         

M³ de piese expediate: 2.000.290

Echivalent vehicule expediate: 1.009.467

PrintPrintSau salvează această pagină caPDFPDFWordWord